• Anasayfa
  • Yerel
  • EGM 2500 polis memuru- 210 komiser yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu: PMYO polis alımı baÅŸvurusu nasıl yapılır, baÅŸvuru ÅŸartları neler?

EGM 2500 polis memuru- 210 komiser yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu: PMYO polis alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 2500 polis memuru- 210 komiser yardımcısı alımı yapılacağını duyurdu. Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada; "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır." denildi. Peki, polis alımı ve komiser alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?Kamu Personeli Alım İlanları sayfasından yayımlanan duyuruya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimlere 2500 polis memuru- 210 komiser yardımcısı alımı yapılacak.Polis alımı için yapılan duyuruda; "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2024 - 2025 eğitim - öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.Adaylar, 23 - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.E-Devlet üzerinden Aday Belirleme Ön Başvuruları sınav başvuru ücreti ödenmeden yapılacaktır.2024 Yılı PMYO Giriş Sınavı aşamalarına katılmak için on katı kontenjana giren adaylar belirlendikten sonra sınav ücreti yatırılması için sınav ücret ve hesap bilgileri www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır.Aday belirleme ön başvuru sonuçları açıklanmadan sınav başvuru ücreti ödeyen adayların; sınav başvuru ücretleri geri ödenmeyecektir. Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur." denildi.Komiser yardımcısı alımı ilanında ise; "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı İç Güvenlik Fakültesine 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için 40 (kırk) kadın, 160 (yüzaltmış) erkek olmak üzere toplam 200 (ikiyüz) ve şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından 10 (on) öğrenci alımı yapılacaktır.Adaylar, 23 Temmuz - 29 Temmuz 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.Sınavlarda başarılı olarak İç Güvenlik Fakültesinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Komiser Yardımcısı olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.  POLİS ALIMI VE KOMİSER YARDIMCILIĞI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN

Ntv
.
1 ay önce
Detay